OFFSpring

Jonge makers brengen een nieuw geluid

De Nationale Opera presenteert dit najaar OFFspring, een reeks van vier bijzondere producties door nieuwe makers en artiesten die gegroeid zijn uit de stal van het Opera Forward Festival (OFF). De makers gaan in dialoog met de grote operatitels die De Nationale Opera oorspronkelijk dit najaar had geprogrammeerd, maar ook met diverse wijken van de stad Amsterdam en haar bewoners.

Small steps

OFFSPRING OKTOBER | De wereld ervaren door de ogen van een kind. Regisseur Tabita Friis Kristensen, componist Frieda Gustavs, scenograaf Nina Kay en dramaturg James Whiting kregen de uitdaging: maak een coronaproof voorstelling en neem Innocence en stadsdeel Amsterdam-Zuid als vertrekpunt.

Lees meer   Boek tijdslot

Figaro

OFFSPRING NOVEMBER | Een dialoog met Mozarts Le nozze di Figaro. Het artistieke team neemt de revolutionaire roots van het personage Figaro als vertrekpunt, en geeft hem een explosieve monoloog terug die Mozart en zijn librettist Da Ponte censureerden in hun operabewerking van het oorspronkelijke toneelstuk.

Lees meer   Bekijk online

Wat hebben wij aan jonge makers te bieden, en omgekeerd?

- Anthony Heidweiller

AIDA

OFFSPRING DECEMBER | Een dialoog met Verdi’s Aida en stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De makers onderzoeken wat het betekent om in Amsterdam Zuidoost te wonen en werken, aan de hand van thema's uit Aida.

THE DEATH OF MEFISTOFELES

VERPLAATST | The Death of Mefistofeles is een eenmalige rituele processie, binnen en buiten het gebouw van Nationale Opera & Ballet, met zo’n 100 muzikanten. Performers en publiek ontmoeten elkaar in een muzikale, immersieve ervaring.

Over OFFspring

Talentontwikkeling is al vanaf het eerste begin in 2016 onderdeel van het DNA van het Opera Forward Festival. Ieder jaar worden er artistieke teams van studenten van verschillende kunstopleidingen samengesteld. Van componist tot lichtontwerper, en van dramaturg tot zanger. Gezamenlijk zetten zij als makers hun eerste stappen in de wereld van opera en muziektheater. Tijdens OFF ervaren ze wat het betekent om opera te maken.

Maar voor diegenen die gegrepen raken door de mogelijkheden van de opera is het de vraag wat hierop volgt. Om hen te helpen nieuwe stappen te zetten in hun makerschap, organiseert De Nationale Opera dit najaar voor het eerst OFFspring: vier unieke kleinschalige producties die ons laten zien wat opera en muziektheater nú kunnen zijn.

Lees meer over het jaarlijkse Opera Forward Festival

Alles in magazine

Magazine