Home

Plastic soep en maak een plastic compositie!

Opdracht 6

Plastic soep

In de voorstelling Hondenhartje komt veel plastic voor. Delen van het decor en enkele rekwisieten zijn van plastic afval gemaakt. Let er straks maar eens goed op. Zoals je in het verhaal uit opdracht 5 hebt kunnen zien loopt het schip van de Captain ook nog eens vast in de Plastic soep.

Plastic soep bestaat echt. Via deze link kun je diverse filmpjes bekijken waarin wordt uitgelegd wat Plastic soep eigenlijk is.

Plastic soep filmpjes

Plastic zorgt dus voor veel problemen, maar je kunt er gelukkig ook veel leuke dingen mee doen. Een compositie van plastic maken bij voorbeeld.

plastic compositie

Compositie 1: collage

Kijk om je heen…overal zijn spullen die gemaakt zijn van plastic. Je viltstiften, puntenslijper, boterhamtrommel, flesje, haarelastiekje, en misschien zelfs je schoenen! Lever allemaal 1 plastic object in en maak hiervan samen een plastic compositie op een tafel.

Compositie 2: muziek

In de voorstelling Hondenhartje wordt veel muziek geïmproviseerd. Dat betekent dat de musici van tevoren nog niet precies weten hoe het gaat klinken.

Kies een paar plastic objecten uit en luister welk geluid ze maken als je er in knijpt, mee schudt of op tikt. Zelfs met een plastic boterhamzakje kun je bijzondere geluiden maken.

Speel daarna het audio fragment hieronder af. Dit is een midi file van een stukje muziek uit de voorstelling. Welke plastic geluiden zouden hier goed bij passen? Kunnen jullie meespelen?

Metal

 

Hieronder vindt je nog twee audio-bestanden die weer een heel ander karakter hebben. Welke plastic geluiden passen daar goed bij?

Chill

Rock