Ballet-abc

Waar kun je allemaal op letten als je naar een balletvoorstelling kijkt?Hoe gaat een choreograaf te werk? Hoe ziet de training van een balletdanser eruit?

De opera- en danscursussen van Nationale Opera & Ballet vormen een ideale kennismaking met beide kunstvormen. Liefhebbers bieden zij verdieping en een nieuwe manier om naar de voorstellingen te kijken.

 

BALLET-ABC

Van arabesque tot plié: verdiep uw balletkennis in drie avonden

Hoe ziet de training van een balletdanser eruit? Op welke manier heeft het ballet zich als kunstvorm ontwikkeld tot in de 21ste eeuw? Hoe wordt een choreografie opgeschreven? En waar kun je allemaal op letten als je naar een balletvoorstelling kijkt?

In deze cursus van drie avonden voert Het Nationale Ballet u binnen in de wereld van het ballet. U maakt kennis met de basisbegrippen en ontdekt nieuwe manieren om naar dans te kijken. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Behalve decursusdocent ontmoet u diverse gasten die u demonstraties geven en een inkijk bieden in hun werkpraktijk.

Data en tijd: maandag 18 november 2019, maandag 13 januari 2020 en maandag 30 maart 2020, 19.30-21.30 uur
Prijs: € 125 voor reguliere bezoekers / € 110 voor Vrienden en Geefkringleden van Het Nationale Ballet operaballet.nl/ballet-abc

 

Alle cursussen vinden plaats in een van de studio’s van Nationale Opera & Ballet en duren van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Inschrijven kan via de kassa van Nationale Opera & Ballet: 020 625 5455

Prijzen zijn inclusief administratiekosten, maar exclusief entreekaarten voor voorstellingen.