Steun Nationale Opera & Ballet

KOM DICHTER BIJ OPERA & BALLET

De Nationale Opera en Het Nationale Ballet behoren tot de beste opera- en balletgezelschappen ter wereld. Iets waar Nederland trots op mag zijn. Een groot aandeel van het internationale succes van Nationale Opera & Ballet wordt geleverd door onze eigen zangers en dansers: het Koor van De Nationale Opera en de dansers van Het Nationale Ballet. Avond aan avond leveren zij topprestaties op het toneel van ons theater. Maar Nationale Opera & Ballet is meer dan een theater alleen. Vrijwel alles wat op het toneel te zien is, wordt in huis gemaakt in onze eigen ateliers. Daarnaast zetten we ons in om de opera- en ballettraditie door te kunnen geven aan volgende generaties via onze educatie- en talentprogramma’s.

Mede dankzij de steun van particuliere donateurs kunnen we al onze ambities waarmaken. Draagt u De Nationale Opera en Het Nationale Ballet een warm hart toe? Word dan donateur en ontdek de bijzondere wereld achter de schermen van Nationale Opera & Ballet.

Word donateur  Eenmalige donatie  Nalatenschap

Agenda

Bijwonen dagelijkse training

ZONDAG 26 MEI | 12.00 - 13.15 UUR | NATIONALE OPERA & BALLET

U kunt een besloten training van de dansers bijwonen in één van de balletstudio’s. Gratis toegang

Educatiematinee Het Zwanenmeer

DONDERDAG 23 MEI | 13.30 - 15.30 UUR | NATIONALE OPERA & BALLET

U bent van harte welkom bij de educatiematinee van Het Zwanenmeer. U ziet deze speciaal voor basisschoolleerlingen aangepaste voorstelling met een zaal vol enthousiaste kinderen die vaak voor het eerst ballet bezoeken.
Prijs: €20, introducés €30, inclusief een drankje

Rondleiding voor nieuwe Vrienden

ZONDAG 2 JUNI | 10.30 - 13.00 UUR | NATIONALE OPERA & BALLET

U bent welkom bij een rondleiding achter de schermen van Het Nationale Ballet, zodat u met eigen ogen kunt zien waar uw bijdrage aan ten goede komt. Na de rondleiding woont u in een balletstudio een ballettraining bij.
Gratis toegang

Choreographic Academy

VRIJDAG 21 JUNI | 19.30-20.30 | NATIONALE OPERA & BALLET

Exclusief voor Zilveren-, Gouden- en Platina Patronen
Jonge choreografen krijgen drie weken lang de ruimte om aan een choreografie te werken, zonder de druk dat het moet resulteren in een voorstelling. Samen met de dansers van de Junior Company laten zij op de laatste avond zien wat er is gecreëerd.
Gratis toegang

Première Dansers van Morgen

DINSDAG 9 JULI | 19.00 - 22.15 UUR | NATIONALE OPERA & BALLET

In de eindvoorstelling van de Nationale Balletacademie, Dansers van Morgen, presenteren jonge talenten hun kunnen.
Zij dansen fragmenten uit klassieke en moderne choreografieën. Speciaal voor de Vrienden van Het Nationale Ballet en Patronen van Nationale Opera & Ballet, wordt voorafgaand aan de première een exclusieve inleiding georganiseerd, waar onder meer de jonge dansers zelf, choreografen en artistiek directeur Ernst Meisner aan het woord komen.
Prijs: €45, introducés €50, inclusief een drankje

Vriendenreis Londen

WOENSDAG 2 T/M VRIJDAG 4 OKTOBER | LONDEN

Het ballet in Engeland, met de legendarische Cecchettitechniek en iconische founding fathers als Frederick Ashton, Ninette de Valois en Margot Fonteyn, heeft niet voor niets aandacht en onderscheidingen van H.R.H. Queen Elisabeth ll ontvangen. Een kort bezoek aan Londen laat de rijkdom zien van de ballettraditie van het oudste balletgezelschap Rambert Dance Company, het English National Ballet en het Royal Ballet, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals het baanbrekende Ballet Black, dat donker talent een podium biedt. Een bezoek aan de Royal Ballet School mag ook niet ontbreken.
Prijs: €795 p.p. Kosten balletprogramma €395

Lees meer

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie

Contactpersonen

Roos Bernelot Moens

Roos Bernelot Moens

Particuliere Fondsenwerving
De Nationale Opera

  020 551 81 02

  r.bernelotmoens@operaballet.nl

Nadja van Deursen

Particuliere Fondsenwerving
Het Nationale Ballet

  020 551 82 18

  n.vdeursen@operaballet.nl