VRIENDENREIS LONDEN

LONDON CALLING! Reis voor de Vrienden van Het Nationale Ballet naar Londen

WOENSDAG 2 T/M VRIJDAG 4 OKTOBER | LONDEN

Het ballet in Engeland, met de legendarische Cecchetti-techniek en iconische founding fathers als Frederick Ashton, Ninette de Valois en Margot Fonteyn, heeft niet voor niets aandacht en onderscheidingen van H.R.H. Queen Elizabeth II ontvangen. Een kort bezoek aan Londen laat de rijkdom zien van de ballettraditie van het oudste ballet-gezelschap Rambert Dance Company, het English National Ballet en het Royal Ballet, maar ook nieuwe ontwikkelingen zoals het baanbrekende Ballet Black, dat donker talent een podium biedt. Een bezoek aan de Royal Ballet School mag ook niet ontbreken.

Programma

woensdag 2 oktober: Amsterdam – Londen
Na aankomst met een van de ochtendvluchten in Londen (vlucht voor eigen rekening) verzamelen wij ons in het hotel. Daarna gaan we per openbaar vervoer naar Rambert Dance Company – in 1926 opgericht als balletgezelschap door de Poolse Marie Rambert, voormalige danseres van Les Ballet Russes, heeft dit gezelschap de laatste jaren omgevormd tot een contemporaine dansgezelschap. De beroemdste choreografen hebben met dit gezelschap samengewerkt: Frederick Ashton, Christopher Bruce, Wayne McGregor Merce Cunningham, Trisha Brown en meer.
‘s Avonds verzamelen we voor een gezamenlijk diner.

donderdag 3 oktober: Londen
In de ochtend een bezoek aan de Royal Ballet School in Covent Garden of The Royal Ballet School (White Lodge) in Richmond. Daarna gaan we op backstage bezoek bij het English National Ballet, in 1950 opgericht als Festival Ballet door Anton Dolin, Alicia Markova en Julian Braunsweg. De voorlaatste artistieke directeur van English National Ballet was Wayne Eagling, die daarvoor Het Nationale Ballet leidde. English National Ballet blijft trouw aan de ambitie om ballet van wereldklasse voor een zo breed mogelijk publiek te brengen met een nationaal en internationaal tourprogramma, met optredens op festivals, maar ook de standaard te blijven van opleiding en vertolking.
‘s Avonds wonen we een voorstelling van het gerenommeerde Royal Ballet bij.

vrijdag 4 oktober: Londen – Amsterdam
In de ochtend gaan we naar Ballet Black voor een backstage bezoek. Ballet Black is in 2001 opgericht door Cassa Pancho en balletmeester Denzil Bailey, als een gezelschap voor internationale dansers van Afrikaanse en Aziatische afkomst om een cultureel diverser publiek te bereiken. Het gezelschap gaf voor het eerst in de geschiedenis van het Engelse ballet een podium voor niet blanke solisten. Het repertoire is breed – van Richard Alston tot Shobana Jeyasingh en Liam Scarlett.
Met een gezamenlijke English tea sluiten we onze balletreis naar Londen af.

De onderdelen en volgorde van het dagprogramma zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het definitieve programma wordt twee weken voor vertrek toegestuurd.

Overige informatie

De reissom bedraagt € 795 per persoon.

In de reissom is inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen ****-hotel in een tweepersoonskamer
 • Verzorging op basis van logies/ontbijt
 • Een gezamenlijke lunch
 • Een gezamenlijk diner
 • 3-dagen kaart voor het openbaar vervoer
 • Deskundige reisbegeleiding

In de reissom is niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Niet genoemde maaltijden
 • Kosten balletprogramma € 395 per persoon
 • Toeslag eenpersoonskamer € 275 per persoon

Reisdatum: woensdag 2 t/m vrijdag 4 oktober 2019

NB
* Minimum aantal deelnemers: 20 personen
* Voyage & Culture behoudt zich het recht voor om extreme koersverschillen door een eventuele Brexit te verrekenen. Het aangeboden tarief is berekend met de koers 1 GBP = 1,15840 Euro.

Boekingsformulier

Meer informatie bij Voyage & Culture via: info@voyageculture.nl of 020 – 623 83 68.