Seizoen 2016-2017

Met trots en plezier presenteren wij het programma van seizoen 2016-2017 van Nationale Opera & Ballet.

Bekijk het programma

Opera en ballet, kunst en cultuur in het algemeen, bieden schoonheid, verrassing, kennis, inzicht en ontroering. We hebben kunst en cultuur nodig om de maatschappelijke ontwikkelingen beter te kunnen duiden, van schoonheid te genieten en elkaar beter te begrijpen. In deze tijd is dat belangrijker dan ooit.

Het programma in seizoen 2016-2017 speelt zich af op lokaal, nationaal en internationaal niveau en wordt gekenmerkt door aandacht voor jonge, talentvolle én gevestigde kunstenaars, door topkwaliteit en experiment, klassiekers en vernieuwing.

Bekijk het seizoen 2016-2017

Shostakovich Trilogy
Intens persoonlijk eerbetoon
Prins Igor
Liefdeslyriek en krachtige koorscènes
Het Nationale Ballet Gala
Feestelijke opening van het seizoen
Hollandse Meesters
Toer van Schayk 80 jaar
La Bayadère
Liefde, intriges en wonderschone pure dans
Manon Lescaut
Hoop en illusie van een tragisch personage
Jephtha
Tussen hoop en vrees
Parsifal
Wagners overweldigende laatste opera
Coppelia
Schone schijn, ware liefde en de maakbaarheid van het leven
Die Entführung aus dem Serail
Tussen Oost en West
Made in Amsterdam 1 & 2
Toonaangevend in vernieuwing & wereldleiders van de dans
Salome
Duivelse onschuld
Wozzeck
Aangrijpend meesterwerk
The New Prince
Bloedstollende revue over macht
Onegin
Weergaloze dramaturgie en meeslepende choreografie
De kleine grote kist
Dansvoorstelling voor kinderen van 4 tot 6 jaar
A Dog's Heart
Adembenemende satire
Rigoletto
Vervloekte nar
Hondenhartje
Jeugdopera vanaf 8 jaar
Mariavespers
Religieuze symboliek in beeld en muziek
Le nozze di Figaro
Huwelijksfeest met hindernissen

De Nationale Opera
Het nieuwe seizoen brengt spannende en uitdagende producties. Zoals de Europese première van Prins Igor in de regie van Dmitri Tcherniakov, die eerder bij ons De legende van de onzichtbare stad Kitesj regisseerde en de reprise van Parsifal in de regie van Pierre Audi en met het indrukwekkende toneelbeeld van Anish Kapoor.

Het Opera Forward Festival betrekt nieuw en jong publiek – nu voor het tweede seizoen – met een nieuwe productie van Bergs Wozzeck en een wereldpremière van The New Prince van de jonge componist Mohammed Fayrouz, in regie van Lotte de Beer.

Het Nationale Ballet
In het voorjaar presenteren wij Onegin van John Cranko, een van de grootste balletmeesterwerken van de twintigste eeuw, en de Europese première van de in San Francisco en New York enthousiast onthaalde Shostakovich Trilogy van Alexei Ratmansky. De programma’s Made in Amsterdam 1 en Made in Amsterdam 2 vormen een mini-festival waarin werk wordt gepresenteerd van de vele topchoreografen die speciaal voor Het Nationale Ballet nieuw werk hebben gecreëerd, zoals David Dawson, Christopher Wheeldon, Kzryzstof Pastor en Alexei Ratmansky.

Zoals ieder jaar, bieden wij ook een groot aantal abonnementenseries aan, waarvan een aantal series online te koop zijn. Voor alle abonnementen geldt: de beste plaatsen voor de laagste prijs.

seizoensbrochure 2016-2017

abonnementenbijlage 2016-2017

We hopen u in het volgend seizoen veelvuldig te mogen begroeten in ons theater bij een van onze prachtige producties of programma’s. We kijken uit naar uw komst.