Het Nationale Ballet

Hier zie je het hele gezelschap van Het Nationale Ballet, het grootste dansgezelschap van Nederland. De dansers komen van over de hele wereld; Rusland, Engeland, Amerika, Korea, Polen, Italië, Brazilië en nog veel meer landen. Het zijn allemaal toptalenten.

Het Nationale Ballet company group photo

Sinds 1986 werkt Het Nationale Ballet in Nationale Opera & Ballet (voorheen Het Muziektheater) in Amsterdam. Jaarlijks danst het gezelschap daar ruim 70 voorstellingen. Daarnaast gaan ze ook elk jaar op tournee met nog tenminste 25 voorstellingen in andere theaters in Nederland.

De meeste voorstellingen van Het Nationale Ballet worden begeleid door Het Balletorkest.

Bij Het Nationale Ballet dansen zo’n 80 dansers. Je begint niet meteen als eerste solist bij Het Nationale Ballet. Je begint eerst als éleves, een moeilijk woord voor ‘leerling’.  De grote groep dansers dansen in het corps de ballet.  Corps betekent ‘lichaam’. Daarna kun je nog coryphee, grand sujet en tweede solist worden. Hoe hoger je stijgt in rang hoe meer je alleen op het toneel mag dansen.

Welke rang heeft Floor Eimers?
Zoek je antwoord op operaballet.nl/nl/mensen/dansers

 

Junior Company

De Junior Company is een gezelschap voor twaalf jonge dansers die heel veel talent hebben. Deze  dansers hebben auditie gedaan of ze hebben een belangrijke internationale danswedstrijd gewonnen. Ernst Meisner is de artistiek coördinator (de leider) van de Juniorcompany.

Junior Company

Repetitie Unboxing Ballet 2 - Junior Company

Hij reist de hele wereld af op zoek naar jonge talenten. De dansers krijgen een contract voor twee jaar bij de Junior Company en leren hun talenten vergroten. Ze leren allerlei verschillende dansstukken en treden op  door het hele land. Soms treedt de Junior Company zelfs in het buitenland op.  Natuurlijk dansen de Juniordansers ook mee in de grote voorstellingen van Het Nationale Ballet. Bijvoorbeeld in The Sleeping Beauty of Het Zwanenmeer. Na de Junior Company gaan de dansers weer auditie doen bij de grote gezelschappen in de wereld. Sommige dansers zijn aangenomen bij Het Nationale Ballet.

Maak kennis met de leden van de Junior Company