Natuur

De natuur in India kent grote verschillen. Kerala in het zuiden is heel groen met een vochtig regenwoud en palmbomen. De staat Rajastan in het midden van India, is droog, stoffig en woestijnachtig. In het noorden ligt het Himalayagebergte, met bergtoppen van wel 8000 meter.

 Het klimaat in India is tropisch. In de zomer van april tot juni is het heet, tegen de 40 graden! In de moessonperiode van juni tot september, loopt de temperatuur iets terug, maar is het benauwd en vochtig door de dagelijkse stortbuien. Zelfs in de winter, van september tot april, is het niet koud: gemiddeld 22 graden. Voor Indiërs is dat wel heel koud, die halen dan hun sjaals en mutsen uit de kast!

Tijgers

Het ballet La Bayadère begint met Solor de krijger, die terugkomt van de tijgerjacht. Speciaal voor deze scène is er een grote neptijger gemaakt op de rekwisietenafdeling van het theater.

Wordt er nu nog op tijgers gejaagd? Helaas wel. Stropers krijgen er nog steeds veel geld voor. In 1900 schatte men het aantal tijgers in India op 100.000. Dit aantal nam in de loop van de eeuw steeds meer af. Op dit moment leven er naar schatting nog 2.226 tijgers in India. (niemand weet dit zeker, er zijn ook tellingen dat er nog maar 750 tijgers in het wild leven) Mensen proberen speciale parken (reservaten) te maken waar toeristen mee mogen met gidsen om tijgers te spotten. De dorpen verdienen geld dankzij de toeristen en werken mee om de stropers tegen te houden.

Lees op wnf.nl meer over bedreigde tijgers.

15 van de 38 ‘tijgerreservaten’ in India hebben geen tijgers meer. Het zijn vooral de parken waar weinig toeristen komen, waar nog steeds tijgers worden gestroopt!