Make-up & kleding

In het filmpje zie je welke lessen de kinderen op de Kattaikuttuschool allemaal krijgen. De jongens spelen meisjes rollen. En meisjes spelen jongens rollen. Bij de keuze wie wat gaat spelen wordt gelet op o.a. hoe hoog of laag hun stemmen klinken, hoe de kinderen bewegen en dansen en hoe goed de kinderen teksten kunnen onthouden.

Tot slot zie je hoe ze hun kostuums aantrekken en make up opdoen. De dunne latjes om de schmink mee op het gezicht te tekenen, slijpen de kinderen zelf.

In India dragen mensen gewone kleding net als wij. Maar er worden ook sari’s gedragen en iets hipper een salwar kameez. De mannen dragen een dothi, een lange broek met wijde pijpen.

Een sari wordt gedragen door vrouwen. Het is een lange lap stof die om het lichaam heen wordt gevouwen. Daaronder draagt de vrouw een topje en een lange broek van dunne stof. Het middel blijft voor een deel bloot.

Een salwar kameez bestaat uit twee delen: De kameez is een lange blouse die valt tot op de knie en de salwar is een wijde lange broek. 

Meer weten over kleding in India? Bekijk dit filmpje.

In de carrousels zie je hoe de kinderen van de jeugdtheaterschool zich aankleden en schminken voor hun voorstellingen.