Archief Lesmateriaal

De afgelopen jaren werden er voor het primair onderwijs websites ontwikkeld rondom diverse voorstellingen. Bezoek deze websites via onderstaande links.

Lesmateriaal De Jongen die te snel groeide

Hier vind je het lesmateriaal dat bij dit project hoort:

Lesmateriaal De Jongen

Lesmateriaal Reimsreisje

Deze bewerking van Rossini’s Il viaggio a Reims biedt een ideale kennismaking met opera. Hier vind je het lesmateriaal dat bij de voorstelling hoort:

Lesmateriaal Reimsreisje

Midzomernachtsdroom

De choreografie van Midzomernachtsdroom is gebaseerd op de wonderbaarlijke bosscènes uit het gelijknamige blijspel van William Shakespeare en de muziek van Felix Mendelsohn Bartholdy.

educatie.het-ballet.nl/droom

Don Quichot

Cervantes’ meesterwerk over de dwaze, dolende ridder is bewerkt tot een speciaal voor Het Nationale Ballet gemaakte versie van de Russische topchoreograaf Alexei Ratmansky.

hetballetdonquichot.nl

Romeo en Julia

Julia's ouders willen dat ze trouwt met de rijke edelman Paris. Maar Julia is verliefd op Romeo...

educatie.het-ballet.nl/romeojulia

Het Zwanenmeer

Prinses Odette is door een boze tovenaar betoverd, waardoor zij overdag in een zwaan verandert en alleen ’s nachts een mens is. Prins Siegfried wil niet trouwen en vlucht het bos in. Dan ontmoet hij Odette en wordt verliefd. Alleen een huwelijk kan de betovering verbreken…

notenkraker-zwanenmeer.nl

Notenkraker & Muizenkoning

Clara beleeft in haar dromen de meest enge én romantische avonturen met haar tot leven gekomen notenkrakerpop. Deze kindermatinee is speciaal aangepast en ingekort voor leerlingen van groep vijf en zes. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam op Sinterklaasavond anno 1810.

notenkraker-zwanenmeer.nl

Carmen en Bolero

Carmen werkt in een sigarettenfabriek. Het leven is voor haar niet spannend genoeg en ze zoekt afleiding en vermaak om de dagelijkse sleur te doorbreken. Alles wordt anders als opeens een echte sportheld ten tonele verschijnt.

educatie.het-ballet.nl/carmen

Ringetje

Padvinders Bert en Rita raken de weg kwijt en komen terecht in Nibelungenrijk, waar reuzen, goden, dwergen en andere wezens wonen. In het bos is van alles aan de hand: de dwerg Alberich heeft het goud van de Rijndochters gestolen om er een ring van te maken. Daarmee wil hij de macht over de hele wereld krijgen. Dat mag niet gebeuren!

derring.nl/ringetje

De heksen van Venetië

De koning van Venetië is kinderloos. De wijsgeren kunnen hem niet helpen, maar twee feeën kweken een kindje uit een granaatappelzaadje.

heksenopera.nl