Backstage rondleiding

Hoe worden decors zo snel gewisseld? Hoeveel mensen werken er bij Nationale Opera & Ballet? Waar blijven de kostuums na afloop van een productie? Hoe ziet een dag van een danser eruit? Hoe wordt een pruik gemaakt?

Achter de schermen

Op bovenstaande en nog veel meer vragen krijgen leerlingen een antwoord tijdens een rondleiding door Nationale Opera & Ballet. Behalve een theater waar opera-, ballet-, muziektheater- of moderne dansvoorstellingen plaatsvinden, is Nationale Opera & Ballet namelijk ook een productiebedrijf. Alle kostuums, rekwisieten en decors voor de diverse voorstellingen worden in eigen huis gemaakt.

 

Van toneel tot atelier

Tijdens  de rondleiding zien de leerlingen de zaal waar dag en nacht gewerkt wordt en de balletstudio’s waar de dansers repeteren. Ze brengen een bezoek aan het achtertoneel met alle technische faciliteiten zoals hefpodia, zwevende vloeren en belichting, en lopen langs de kostuumateliers van De Nationale Opera. Er is zoveel te zien dat een rondleiding voor leerlingen van elk niveau iets te bieden heeft.

 

Tijdsduur en kosten

Wanneer: in overleg
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: €60 per groep van 15 leerlingen

 

Meer weten?

Voor meer informatie over rondleidingen en boekingen, neem contact op via 020 551 8103 of rondleidingen@operaballet.nl of vul het aanvraagformulier in:

groepsrondleiding aanvragen