Workshop opera of dans

Ideaal voor een kinderfeestje!

Ervaar hoe het is om een danser of zanger te zijn!

Magie en Muizenissen

Maak in één middag een eigen versie van Notenkraker en Muizenkoning. Dit beroemde sprookjesballet vertelt het verhaal van Clara die op Sinterklaasavond een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Clara gaat slapen, danst ze in haar droom met de Notenkraker, maar dan worden ze aangevallen door de Muizenkoning en zijn leger muizen. Clara en haar Notenkraker weten te ontsnappen met een toverlantaarn. Ze komen terecht in een magische wereld en reizen langs verre landen … .

Tijdens de workshop brengen de leerlingen het verhaal samen tot leven. Er wordt gewerkt in een klein decor. Belichting en kostuums maken het tot een geheel. De workshop vindt plaats in een studio van Het Nationale Ballet en wordt gegeven door een professionele dansdocent.

De Kleine Zeemeermin

In de operaworkshop maken kinderen in één middag een eigen versie van de opera Rusalka van Dvořák, compleet met licht, kostuums en rekwisieten. Het verhaal lijkt op het sprookje ‘De kleine zeemeermin’ dat veel kinderen kennen. Deze workshop wordt in een van onze studio’s gegeven door een professionele zangdocent en wordt live begeleid door een pianist.

Voor beide workshops geldt:

Leeftijd: voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
Duur: circa twee uur
Groepsgrootte: max. 20 tot 25 kinderen
Kosten workshop dans of opera: op aanvraag
Voor meer informatie over de workshops en voor reserveringen, stuur een mail naar educatie@operaballet.nl of neem contact via 020 5518307.