Home

Simon McBurney

Regisseur

Simon McBurney's werk varieert van locatietheater tot vernieuwende Broadwayproducties, is dikwijls gebaseerd op klassieke teksten en sterk verbonden met muziek.

Simon McBurney (regie), acteur, schrijver en regisseur, richtte in 1983 in Londen het theatergezelschap Complicite op.
Zijn werk varieert van locatietheater tot vernieuwende Broadwayproducties, is dikwijls gebaseerd op klassieke teksten en sterk verbonden met muziek.
Naast de regie van A Dog's Heart en Die Zauberflöte voor DNO en ENO, creëerde hij samen met zijn broer Gerard, Artistic Programming Advisor bij het Chicago Symphony Orchestra, Out of a House Walked a Man (Complicite/National Theatre), The Noise of Time met het Emerson String Quartet (Complicite/Lincoln Center) en Strange Poetry (Complicite/Los Angeles Philharmonic) in de Walt Disney Concert Hall. Hij werkte samen met Peter Maxwell Davies, Esa-Pekka Salonen, Sir Simon Rattle, het Chicago Symphony Orchestra, Tom Waits, Nitin Sawhney, Pet Shop Boys en Honjoh  Hidetaro. Voor Complicite schreef, regisseerde  en voerde hij meer dan dertig voorstellingen  uit waaronder A Disappearing  Number (Holland Festival 2007). Als vooraanstaand acteur treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en film.

DNO-productie: A Dog’s Heart en Die Zauberflöte