Home

Constantine Allen

Eerste solist

Constantine Allen (Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten) verhuisde nog voor zijn eerste verjaardag naar Hawaï. Hij begon met dansen toen hij vijf jaar was en studeerde tijdens zijn jeugd in Honolulu aan de Pacific Ballet Academy en bij Ballet Hawaii.

In 2007 won hij tijdens de Youth American Grand Prix-finales in New York de bronzen medaille bij de junioren én een beurs om te studeren aan de Kirov Ballet Academy in Washington. In 2010 vervolgde hij zijn studie aan de John Cranko Schule in Stuttgart. In 2011 won Constantine de Grand Prix tijdens de Tanzolymp-competitie in Berlijn.

Na zijn afstuderen in 2012 trad hij in dienst van het Stuttgarter Ballett als lid van het corps deballet. Zes maanden later al werd hij bevorderd tot tweede solist en in 2014 volgde zijn promotie tot eerste solist. In 2017 maakte hij de overstap naar Les Grands Ballets des Canadiens.

Constantine was in februari 2018 als gastsolist bij Het Nationale Ballet te zien in Alexei Ratmansky’s Don Quichot. Met ingang van seizoen 2018/2019 is hij als eerste solist aan Het Nationale Ballet  verbonden.

 

cv

  • Bij Het Nationale Ballet sinds:  2018
  • Geboorteplaats:  Indianapolis (Indiana, VS)
  • Loopbaan bij Het Nationale Ballet:  Eerste solist (2018)
  • Opleiding:  Pacific Ballet Academy, Ballet Hawaii, Kirov Ballet Academy, John Cranko Schule
  • Loopbaan:  Stuttgart Ballet, Les Grands Ballets des Canadiens