Pierre Audi benoemd tot artistiek directeur van Park Avenue Armory

Pierre Audi zal zijn werk als directeur van De Nationale Opera vanaf oktober 2015 gaan combineren met het artistiek leiderschap van Park Avenue Armory, een relatief nieuw cultureel initiatief in het centrum van New York. Audi volgt bij Park Avenue Armory artistiek directeur Alex Poots op, oprichter van het Manchester International Festival.
 
Park Avenue Armory – deels paleis, deels industrieel complex – vervult sinds de eerste productie in 2007 een unieke rol in het culturele veld van New York, doordat het kunstenaars van alle disciplines de mogelijkheid biedt om onconventioneel werk te presenteren dat niet in traditionele zalen of musea past. Voorbeelden zijn de opera Die Soldaten van Bernd Alois Zimmermann, een ‘artist-residency’ van de Royal Shakespeare Company, een multimediaal labyrint van Ernesto Neto, optredens van de Merce Cunningham Dance Company en een uitvoering van Karlheinz Stockhausens meesterwerk Gruppen door het New York Philharmonic Orchestra waarbij drie orkestgroepen het publiek omringden.
 
De artistieke ontwikkeling van Park Avenue Armory valt samen met een grote revitalisatie van het historische pand, ontworpen door de architecten Herzog & De Meuron.
 
Els van der Plas, Algemeen directeur Nationale Opera & Ballet:
‘Namens Nationale Opera & Ballet ben ik erg blij en trots dat Pierre Audi deze artistieke uitdaging zal combineren met zijn werk als directeur van De Nationale Opera, zoals hij dat eerder zeer succesvol deed bij het Holland Festival en De Nationale Opera. Park Avenue Armory smeedt steeds wisselende culturele allianties, waarbij ook coproducties met
De Nationale Opera tot de mogelijkheden zullen gaan behoren.’
 
Zie voor meer informatie over Park Avenue Armory: http://www.armoryonpark.org/