KOOR VAN HET JAAR! Opnieuw prijs voor De Nationale Opera

De Nationale Opera valt opnieuw in de prijzen. Opernwelt selecteerde het Koor van De Nationale Opera als Beste Operakoor 2016!

Vijftig onafhankelijke internationale operacritici selecteerden hun favorieten van het afgelopen seizoen. Deze selecties zijn door Opernwelt gebundeld in het Jaarboek 2016. Het Koor van De Nationale Opera werd in de categorie ‘Beste Operakoor’ het vaakst genoemd.

Niet onterecht volgens koorleider Ching-Lien Wu: "Zowel muzikaal als acterend zijn de zangers in staat elke productie naar een hoger niveau te tillen. Als vocaal orkest zijn ze daarin onmisbaar. Ik ben trots dat het koor erkend wordt door de internationale pers."

Het afgelopen seizoen speelde het Koor onder andere een prominente rol in Pique Dame en Chovansjtsjina. Over deze laatste productie schreef Christoph Schmitz (Deutschlandfunk) destijds: ‘Het koor bezingt als een organische massa het complete scala, van folklore via religieuze ijver naar politieke hysterie.’
Ook de Nederlandse pers was lovend: 'Het koor schittert en groeit gedurende de lange avond uit tot het ware hoofdpersonage’ - de Volkskrant.

In Pique Dame, in het jaarboek ook meermaals genoemd in de categorie ‘Beste Productie’, werd het Koor omschreven als 'briljant, bewegend en virtuoos’ -  Opernwelt. Het NRC noemde de koorscènes 'grandioos’.

Dit seizoen zal het Koor van De Nationale Opera onder andere te zien zijn in Jephtha en in de grandioze koorproductie Prins Igor.

In mei 2016 ontving De Nationale Opera al de International Opera Award for Best Company of the Year.