De Nationale Opera op KANTOR

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november vindt de tweede editie van KANTOR plaats. Het festival, dat dit jaar haar intrek neemt in De Sloot Office in Amsterdam Westpoort, is in het leven geroepen om met een positieve en creatieve invulling leegstand onder de aandacht te brengen. Evenals Het Nationale Ballet neemt De Nationale Opera deel aan dit 'Music, Performance, Art & Technology Weekend'.

Doorlopend programma op zaterdag 15 december

Expositie van de Ring-kostuums van Eiko Ishioka
De Japanse vormgeefster Eiko Ishioka (1938-2012) ontwierp de spectaculaire kostuums voor Wagners cyclus Der Ring des Nibelungen die De Nationale Opera tussen 1997-2014 driemaal uitvoerde.

Maquettes van diverse opera-producties van De Nationale Opera

Video’s door Petrovsky&Ramone
Het grafisch ontwerpersduo Petrovsky & Ramone (Petra Van Bennekum en Morena  Westerik) werkt onder andere voor Nike, Vogue, Glamour en Volkskrant Magazine. Momenteel is het duo gezichtsbepalend voor de uitstraling van Nationale Opera & Ballet. Zo maakt het alle campagnebeelden voor de website, de affiches en flyers.

Campagnebeeld voor La bohème door Petrovsky & Ramone.

Tijdgebonden programma

18.00 - 18.30  
Opera 101

Wat is het dat opera tot een must-see maakt? Een ontdekkingsreis door de wereld van de opera met operaspecialist Bart Hermans.

19.00 - 19.45
The making of La bohème

- Q&A met Benedict Andrews
De Australische regisseur Benedict Andrews staat bekend om de prikkelende benadering van zowel bekend als onbekend repertoire. Hij regisseerde behalve enkele opera’s ook veel toneelstukken, met grote actrices als onder meer Cate Blanchett en Isabelle Huppert. Hij is de regisseur van de bekende opera La bohème, die vanaf 4 december in Nationale Opera & Ballet te zien is. Hoe gaat hij La bohème aanpakken?.

- Sopraan Joyce El-Khoury zingt aria’s uit La bohème
Joyce El-Khoury kreeg onlangs een nominatie voor de Opera Award in de categorie Best Young Singer. De Canadese sopraan won al eerste prijzen op internationale zangconcoursen. Zij brengt op KANTOR enkele aria’s uit La bohème ten gehore.

20.00 - 20.45   De Nationale Opera & Ballet / Young
- Presentatie door Esmée Thomassen
De jonge designer Esmée Thomassen ontwierp de kostuums voor de opera Kopernikus en buigt zich momenteel over de kostuums voor de opera Reimsreisje. Hoe ga je om met fashion en opera?

- Optredens van jonge solisten
Hrafnhildur Árnadóttir, Zinzi Frohwein, Sidsel Aja Eriksen, Merlijn Runia en Chloë Schaaf, waren de Demoisselles d’honneur uit de opera L’étoile die onlangs in Nationale Opera & Ballet te zien was. Deze jonge zangeressen van de Dutch National Opera Academy zullen in kostuum diverse fragmenten uit L'étoile laten horen.

Info & tickets KANTOR