14 FEBRUARI 16.00u BENEFIETCONCERT VOOR VLUCHTELINGEN

Op 14 februari - Valentijnsdag, de dag van de liefde - opent de Amsterdamse Obrechtkerk haar deuren voor een groot benefietconcert ten bate van Vluchtelingenwerk Nederland. Met dit concert willen musici laten hóren dat de wereldwijde vluchtelingencrisis hen raakt en géven zij waar op dit moment behoefte aan is: geld en een muzikale omhelzing. Onder leiding van initiatiefnemer Boudewijn Jansen wordt de Negende Symfonie van Beethoven, met het bekende “Alle Menschen werden Brüder” uitgevoerd. Vele musici van landelijke professionele orkesten en ensembles, waaronder het NedPho, hebben hun deelname toegezegd. Samen met topsolisten Claron McFadden (sopraan), Helena Rasker (alt), Marcel Reijans (tenor) en Thomas Oliemans (bas) en zangers van o.a. Toonkunstkoor Amsterdam en het Koor van De Nationale Opera, belooft het een waar muzikaal spektakel te worden! Hoe mooi is het om, hecht aaneengesmeed via de Negende Symfonie van Beethoven op te roepen tot broederschap, een open hart, een hartelijk welkom: “weest omarmd, miljoenen!”.

Met een openingswoord van schrijver Kader Abdolah.

Kaarten kosten € 30 (< 18  €15) en zijn onlne verkrijgbaar:

benefietconcert

De opbrengst van dit concert worden gedoneerd aan Vluchtelingenwerk Nederland. Met de speciale optie “donatie” op de website kunnen bezoekers bovendien een toegangskaart voor een vluchteling kopen.

Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten en verbroedering tijdens een eenvoudige buffetmaaltijd. Alle bezoekers zijn hiervoor van harte uitgenodigd!