De Nationale Opera presenteert

L'Elisir d'amore GAETANO DONIZETTI (1797-1848)

DIVERSE THEATERS MEI/JUNI 2021

Tijdsduur 75-85 minuten

Van Donizetti

Taal Italiaans

Boventitels Nederlands

Een samenwerking van De Nationale Opera, Opera Zuid en Nederlandse Reisopera

 

Stel je voor dat er een middeltje zou bestaan dat ervoor zorgt dat degene waarop jij verliefd bent ook verliefd op jou wordt. De onbereikbare liefde zou met het wonderlijke elixer ineens voorgoed opgelost kunnen zijn. Donizetti speelt in zijn opera L'elisir d’amore met precies dit idee. Deze opera is een samenwerking tussen Opera Zuid, Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera.

Liefdesdrank

De wanhopige arme boer Nemorino is heimelijk smoorverliefd op de rijke grondbezitster Adina. Kwakzalver Dulcamara haalt Nemorino over zijn liefdesdrank te kopen. Of de drank daadwerkelijk een werkend elixer is, of niet meer dan een goed glas rode wijn, maakt eigenlijk niet uit. Placebo of niet: de liefde zegeviert, en een beter werkende reclamecampagne dan de opbloeiende liefde tussen Adina en Nemorino had Dulcamara zich niet kunnen denken.

Gaetano Donizetti  ​

Samen met Rossini en Bellini is Donizetti dé componist van de Italiaanse belcantostijl uit het begin van de negentiende eeuw. In zijn L'elisir d’amore wisselen lyrische lange lijnen en vocaal vuurwerk elkaar af, met als beroemdste hoogtepunt Nemorino’s aria ‘Una furtiva lagrima’ (‘Een heimelijke traan’). De opera wordt gebracht in een nieuw arrangement voor een aangepast (coronaproof) ensemble, met de jonge talenten van ​De Nationale Opera Studio in de hoofdrollen.

Coproductie

Opera Zuid, Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera slaan de handen ineen in een uitwisseling van expertise, kennis en ervaring, waarbij de zangers van De Nationale Opera Studio worden ingezet. Daarmee brengt De Nationale Opera voor het eerst in lange tijd een productie die te zien zal zijn in verschillende theaters door het hele land.

Team, Cast en Koor

Decorontwerp
Amber Vandenhoeck
Lichtontwerp
Paul van Laak
Kostuumontwerp
Luis Carvalho
Muzikale bewerking
Pedro Beriso
Orkest
Philharmonie Zuid Nederland
Adina
Julietta Aleksanyan
Nemorino
José Romero
Belcore
Maksym Nazarenko
Dottor Dulcamara
Sam Carl
Giannetta
Bibi Ortjens

DE NATIONALE OPERA STUDIO

De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin zeven jonge, getalenteerde zangers en twee repetitoren klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen. De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua.

Meer over De Nationale Opera Studio

Rosemary Joshua

hoofd Opera Studio

 

 

 

Volg Dutch National Opera Studio op Instagram

@DNOPERASTUDIO

Dutch National Opera Studio is een initiatief van De Nationale Opera, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid die de jonge artiesten de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan hun projecten. De Nationale Opera Studio wordt mogelijk gemaakt door:

 

     

 

 

Pieter Houbolt Fonds