De Nationale Opera presenteert

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins Kurt Weill & Bertolt Brecht

Unieke live online filmervaring

Tijdsduur 0.40

Van Kurt Weill & Bertolt Brecht

Taal Duits

Boventitels Engels

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er binnenin jou twee personen leven die op geheel verschillende manieren reageren op de uitdagingen die op je pad komen? In het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en gerenommeerd actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen zij in aanraking met de zeven hoofdzonden.

Onderdeel van Opera Forward Festival

Kurt Weill & Bertolt Brecht

De Duitse Componist Kurt Weill (1900-1950) en Duitse schrijver Bertolt Brecht (1898-1956) vonden elkaar in hun engagement, en maakten samen vlijmscherpe maatschappijkritische opera’s als Die Dreigroschenoper en Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Op 7 juni 1933 ging van het duo het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden in Parijs in première. In een proloog, zeven hoofdstukken en een epiloog zag en hoorde het publiek het verhaal van Anna I en Anna II die de wijde wereld introkken en zich schuldig maakten aan de zeven hoofdzonden.

Eva-Maria Westbroek & Anna Drijver

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (1970) en de Nederlandse actrice Anna Drijver (1983) vertolken in deze speciale OFF-productie de rollen van Anna I en Anna II. Als twee Anna’s (of twee kanten van dezelfde Anna) uit Louisiana bezoeken zij zeven steden, waar zij in elke stad een hoofdzonde begaan. Onder het mom van good girls go to heaven, bad girls go everywhere ontvouwt zich een bombastisch verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven je beeldscherm in dreunt.

Ola Mafaalani & André Joosten

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins wordt geregisseerd door toneelregisseur en voormalig directeur van het Noord Nederlands Toneel Ola Mafaalani (1968). Tijdens de voorstelling maakt ontwerper André Joosten (1954) een live-schildering geïnspireerd door het verhaal.

Team, Cast en Koor

Dirigent
Erik Nielsen
Regie
Ola Mafaalani
Beeldregie
Marc de Meijer NSC
Cinematografie
Gregor Meerman NSC
Josje van Erkel NSC
Decor
André Joosten
Kostuums
Regine Standfuss
Licht
Floriaan Ganzevoort i.s.m. Sharon Huizinga
Orkest
Rotterdam Philharmonisch Orkest
Anna I
Eva-Maria Westbroek
Anna II
Anna Drijver
Brother
Michael Wilmering
Mother
Peter Arink
Father
Marcel Reijans
Brother
Erik Slik

Deze productie is onderdeel van het Opera Forward Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door:

Founding partners Opera Forward Festival: