De Nationale Opera presenteert

Goud! LEONARD EVERS (1985)

Locatie: Upstairs in de Melkweg

SPROOKJE VAN GRIMM ALS AANSTEKELIJKE OPERA (4+)

Tijdsduur 00:45

Van Leonard Evers

Taal Nederlands

Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje over de tovervis die ál je wensen vervult. Goud! is aanstekelijk muziektheater voor kinderen, over veel verlangen, alles krijgen en tóch niet genoeg hebben.

Veilig bezoek

Aan uw veiligheid wordt gedacht. We zorgen dat er altijd 1.5 meter afstand gehouden kan worden, zowel door onze bezoekers als onze medewerkers. Om dit te waarborgen hebben we een aantal maatregelen getroffen.

Veilig bezoek aan NO&B

Het verhaal

Jacob woont met zijn vader en zijn moeder bij de zee, in een kuil onder een oude boom. Op een dag vangt hij een heel bijzondere vis. Het beestje kijkt hem met zwarte oogjes aan en smeekt: ‘Gooi mij terug en laat me leven,wat je wenst zal ik je geven!’

Jacobs ouders weten wel wat ze moeten vragen. Een warme deken voor de nacht. Een echt bed. Een huisje. Ze krijgen alles wat ze wensen, maar echt gelukkig zijn ze niet. Keer op keer moet Jacob terug naar zee met nieuwe wensen. Maar ziet de vis er nou elke keer een beetje zwakker uit? En waarom begint de zee steeds wilder te kolken?

de makers

Nieuwe Nederlandse versie na Europees succes
Componist Leonard Evers en librettist Flora Verbrugge schreven Goud! in 2012 voor Theater Sonnevanck. De jeugdopera werd een internationaal succes: verschillende operahuizen in Europa zetten hem op hun repertoire. Sophie de Lint, directeur van De Nationale Opera, leerde het werk kennen tijdens haar vorige baan als artistiek directeur van Opernhaus Zürich. Ze kwam naar Amsterdam met de wens om de Goud! ook hier te kunnen vertonen. En zo keert de opera terug naar Nederland, in een gloednieuwe productie.

Coproductie met Opera Zuid

Voor De Nationale Opera schreef Leonard Evers ook de peuteropera Kriebel, die na uitverkochte voorstellingen vorig seizoen in oktober 2020 in ons theater te zien is.

    ma 03 feb Theaterkrant over Kriebel

    ‘Deze voorstelling sluit perfect aan op de belevingswereld van een tweejarige.’

    di 11 feb Westdeutsche Zeitung - Gold! (Goud!)

    Das eine Stunde dauernde Stück ist eine absolute Empfehlung für alle, die sich der Welt des Musiktheaters zunächst behutsam nähern wollen und eine Vorliebe für märchenhafte Stoffe mit gesellschaftskritischem Unterbau haben.

Team, Cast en Koor

Libretto/tekst
Flora Verbrugge
Compositie en muzikale instudering
Leonard Evers
Regie
Kenza Karin Koutchoukali
Dramaturgie
Wout van Tongeren
Scenografie
Amber Vandenhoeck
Kostuums
Leo van den Boorn
Licht
Cor van den Brink
Zang en spel
Vera Fiselier en/of Nienke Nasserian
Percussie en spel
Jennifer Heins en/of Laura Trompetter