De Nationale Opera presenteert

Foyeravond Le nozze di Figaro Duik in de wereld van de opera

Een klucht met een serieuze kant

Tijdsduur 1:30

Goed nieuws! Ook met de aangescherpte coronamaatregelen kan de foyeravond doorgaan voor publiek!

Duik in een Operasession met Calmer Roos in de fascinerende wereld van de opera en raak onder de indruk van Mozarts geweldige muziektheaterkunst. 

In Mozart en Da Ponte's Le nozze di Figaro klinkt de tijdgeest van de late achttiende eeuw luidkeels door, maar ook die van nu. Zelfs na censuur en bewerking blijken emancipatie, fake news, #metoo en andere zaken die we soms voor exclusief éénentwintigste-eeuws houden een belangrijke rol te spelen. 

Muzikaal behoort Le nozze di Figaro tot de werken die het verdragen om eindeloos opnieuw beluisterd te worden en dat zit hem in de lengte én de diepte. De hoeveelheid muzikale ideeën is bijna absurd, en ondertussen zit het stuk vol vernieuwingen die zo succesvol waren dat we het radicale karakter ervan al bijna niet meer zien.

In de foyer van Nationale Opera & Ballet dompelen we ons onder in een wereld waarin vrouwen winnen, sociale verhoudingen aan de kaak worden gesteld en muziektheater ingrijpend wordt vernieuwd. We passeren de emoties en de noten in een historische context en luisteren alsof het de eerste keer is. 

Datum: maandag 2 november
Aanvang: 20.30 uur

Prijs: vanaf € 7,50
Koop uw kaarten via de knop bovenaan deze pagina

Foyeravonden in Nationale Opera & Ballet
Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Meer over de foyeravonden