De Nationale Opera presenteert

Kriebel LEONARD EVERS (1985)

in de kerst- en voorjaarsvakantie - locatie: Odeonzaal in Nationale Opera & Ballet

MUZIEKTHEATER VOOR DE ALLERKLEINSTEN (2+)

Tijdsduur 0:40

Pauzes 0

Van Leonard Evers

Hoe klinkt een kriebel in je buik en wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, door de ruimte vliegt en via de viool zo de marimba in kruipt?

Kleurrijke klankwereld
Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen het jonge publiek mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Kriebel is prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten, over de beweeglijke, tintelende, kleurrijke wereld van klanken.

Leonard Evers
Het werk van componist en dirigent Leonard Evers bevat elementen van jazz, wereldmuziek en hedendaagse muziek. Als componist is hij met name geïnteresseerd in muziektheater. Zijn jeugdopera Gold! voor Theater Sonnevanck is uitgegeven door Boosey & Hawkes en wordt regelmatig uitgevoerd in Duitsland. Voor De Nationale Opera dirigeerde Evers de jeugdproducties Hondenhartje  en De jongen die te snel groeide.

Oorkaan
Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek, met de bedoeling om zoveel mogelijk kleine en grote oren de wereld van muziek te laten ontdekken. Oorkaan richt zich op het klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Door concerten in theatrale en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van kinderen gestimuleerd.

Coproductie met
Oorkaan en Philharmonie
Luxembourg

Team, Cast en Koor

Regie
Caecilia Thunnissen
Compositie
Leonard Evers
Dramaturgie
Erin Coppens
Choreografie
Milena Sidorova
Decorontwerp
Tessa Verbei
Kostuumontwerp
Merel van Marken Lichtenbelt
Lichtontwerp
Tiedo Wildschut
Zang en viool
Tiemo Wang
Slagwerk en dans
Vitaly Medvedev
Dans en stem
Sarah Reynolds