De Nationale Opera presenteert

Foyeravond Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny Stap in de wereld van de voorstelling

Deze productie was te zien in maart 2020

All you can eat, drink, fight and f*ck

Tijdsduur 1:30

De stad als vrijplaats. Alles kan, niemand wordt door regels klein gehouden en toch of juist leven mensen in harmonie samen. Nu het ooit zo vrije Amsterdam steeds verder wordt opgeschoond, gekuist en gereguleerd, lijkt dit droombeeld te verbleken. Maar is dat ideaal van vrijheid en onbegrensde mogelijkheden ooit reëel geweest?

Tussen twee wereldoorlogen, in een tijd waarin de Westerse wereld op z'n kop stond, bedachten Kurt Weill en Bertolt Brecht de stad Mahagonny. Drank, seks, eten en vechten – alles kan, alles mag, zolang je het maar kan betalen. Op maandag 2 maart verkennen we in de foyer van Nationale Opera & Ballet deze verleidelijke stad met zijn opzwepende jazzy score. Wat is de aantrekkingskracht van een stad waar alles kan? En wat is de prijs van het grenzeloze leven in die droomstad?

In de Foyer van Nationale Opera & Ballet ontrafelen we het verhaal van de opera én onderzoeken we wat deze productie ons leert over onze eigen tijd. En natuurlijk brengen zangers de mooiste aria’s uit de opera live ten gehore. Te gast zijn Ernst Munneke (repetitor), Lauren Michelle (sopraan), Doris Soffel (mezzo-sopraan), Frans Willem de Haas (regie-assistent) en Michel Scholte (directeur en oprichter van platform True Price).

datum: maandag 2 maart 
aanvang: 20.30 uur

prijs: vanaf € 7,50
koop uw kaarten via de knop bovenaan deze pagina

Foyeravonden in Nationale Opera & Ballet
Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

MEER OVER DE FOYERAVONDEN