De Nationale Opera presenteert

Operaflirt XL Die Zauberflöte

Deze productie was te zien in september 2018

Deze voorstelling is alleen te bezoeken voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar.

Operaflirt XL: Die Zauberflöte

Tijdsduur 3:00

Pauzes 1

Van Wolfgang Amadeus Mozart

Taal Duits

Boventitels Nederlands en Engels

Op 4 september presenteert De Nationale Opera Operaflirt XL: Die Zauberflöte. Deze feestelijke aftrap van het operaseizoen is enkel en alleen voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar!

Tijdens Operaflirt XL maak je kennis met Die Zauberflöte, de bekende operaklassieker van Wolfgang Amadeus Mozart. Er is voorafgaand aan de voorstelling een inleiding.

Tickets voor deze avond zijn tussen de €17,50 en €25 (normaal tussen de  €22 en €165). Bij de deur wordt gecontroleerd op leeftijd.

De ticketverkoop start op 5 juni 2018.

Die Zauberflöte

Die Zauberflöte is wereldwijd een van de meest geliefde opera’s. Wolfgang Amadeus Mozart heeft in zijn laatste opera extreem uiteenlopende elementen gecombineerd. Juist door die samenvoeging van wat niet bij elkaar lijkt te passen is Die Zauberflöte vandaag nog net zo fris en actueel als bij de wereldpremière in 1791.

Ernst en vrolijkheid gaan naadloos in elkaar over. Mozart vermengt filosofische ideeën met een mysterieuze wereld waarin wonderlijke dieren en magische muziekinstrumenten voorkomen. Van groot belang is de rol van jonge mensen in deze opera. Zij zijn het die de oude regels achter zich laten. Een nieuw tijdperk kan beginnen.

 

Mozarts sprookjesopera is een kunstwerk waarmee theatermagiër Simon McBurney wel raad weet.

De Volkskrant 2015 ★★★★★

Over de productie

Die Zauberflöte is een magische voorstelling. Regisseur Simon McBurney weet als geen ander hoe hij met eenvoudige middelen een verbluffende droomwereld kan creëren. Terwijl we zien hoe alles werkt,worden we toch meegetrokken door een onweerstaanbare magie: een platform verandert in een vliegend tapijt, drie getekende knaapjes worden werkelijkheid en lege flessen veranderen in een klokkenspel.

lees meer over deze productie

Randprogramma

Voorafgaand aan de opera is een gratis inleiding te volgen. Hier hoor je meer over het verhaal, de muziek en de thema’s van Die Zauberflöte. De inleiding start 45 minuten voor aanvang in de Odeonzaal en wordt verzorgd door My Muse & Me, het jongerenlabel van Nationale Opera & Ballet.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: