In het kort

Na ovationeel ontvangen voorstellingen keert Robert Carsens productie van Dialogues des Carmélites, Francis Poulencs ontroerende opera, terug bij De Nationale Opera. Dialogues is in dertien landen te zien geweest en daarmee een van de topproducties van het gezelschap. Componist Francis Poulenc brengt in Dialogues des Carmélites religie en revolutie samen. Het verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen.

Achtergrond

Tijdens de woelingen van de Franse Revolutie zoekt Blanche als karmelietes bescherming in het klooster, uit angst voor het harde leven. Het kloosterbestaan blijkt echter geen veiligheid te bieden; daar overheerst juist de angst voor de dood. Blanche vlucht naar haar ouderlijk huis. Als de nonnen naar de guillotine worden gestuurd, voegt ze zich, inmiddels gesterkt door haar geloof, vrijwillig bij hen.

Neem een kijkje achter de schermen bij de repetities van Dialogues des Carmélites, waar een bijzondere rol is weggelegd voor de figuranten in deze ontroerende opera.

Robert Carsen

Regisseur

De Canadese regisseur Robert Carsen ensceneerde bij De Nationale Opera Dialogues des Carmélites, Fidelio, Carmen en Falstaff.