In het kort

Pierre Audi had deze twee opera’s eerder geënsceneerd in het beroemde Zweedse baroktheatertje van het koninklijke lustslot Drottningholm bij Stockholm. Daar wordt nog steeds gebruik gemaakt van de oorspronkelijke decors. Nationale Opera & Ballet maakte van dit 18de-eeuwse theater een grotere kopie voor het toneel van de laat 19de-eeuwse Stadsschouwburg, compleet met wolkenmachines en geschilderde achterdoeken. Een uitgekiende belichting roept dezelfde sfeer op als kaarslicht.

Tamerlano
2005
Tamerlano
2005
Tamerlano
2005

Achtergrond

Christophe Rousset leidt opnieuw de voorstellingen. Patrick Kinmonth ontwierp het decor en de kostuums; Matthew Richardson creëerde het bijzondere licht. In de drie hoofdrollen staan Christophe Dumaux (DNO-debuut) als Tamerlano, Jeremy Ovenden (eerder Orfeo, Oronte Alcina en Illo Ercole amante) als Bajazet en Sophie Karthäuser (DNO-debuut) als Asteria.

Pierre Audi

Regisseur

PIERRE AUDI (regie) werd in 1988 artistiek directeur van De Nederlandse Opera. Van januari 2013 tot september 2018 was hij directeur van De Nationale Opera. In de tijd dat hij leiding gaf aan De Nationale Opera en voorganger De Nederlandse Opera, is een van zijn verdiensten geweest dat hij Nederland een eigen operatraditie heeft gegeven. Visie en durf is de combinatie die hem respect bracht, in Nederland en ver daarbuiten. Als directeur én als regisseur.

Christophe Rousset

Muzikale leiding

Christophe Rousset studeerde klavecimbel aan de Schola Cantorum van Parijs en aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Rousset wordt gedreven door een passie voor het vocale repertoire en stichtte in 1991 zijn eigen ensemble, Les Talens Lyriques, waarmee hij het Italiaanse en Franse barokrepertoire exploreert.

Productie