Songs from Home

In deze ongewone tijden kunnen veel artiesten niet optreden op de manier die ze gewend zijn, en zaten de zangers van De Nationale Opera in het voorjaar van 2020, net als de rest van ons, noodgedwongen thuis. We vroegen deze zangers toen om een 'Song from Home', een lied van thuis, met ons te delen. Een lied dat niet alleen letterlijk bij hen thuis is opgenomen, maar ook afkomstig is uit het land waar de zangers oorspronkelijk vandaan komen.

A Song from Home 1: J'Nai
In deze video zingt J'Nai Bridges vanuit Amerika haar 'Song from Home': 'He's got the whole world in his hands'.
A Song from Home 2: Elza
In deze video deelt de Zuid-Afrikaanse sopraan Elza van den Heever vanuit Frankrijk haar 'Song from Home': ‘Aandblom is 'n witblom’, van de Zuid-Afrikaanse componist Pieter de Villiers.
A Song from Home 3: Cecilia
Vanuit de Italiaanse plaats Riva del Garda deelt sopraan Cecilia Molinari haar 'Song from Home': het meerstemmige 'Signore delle cime' van de componist Giuseppe - Bepi - De Marzi.
A Song from Home 4: Sandrine
Luister hier naar Hôtel' van Francis Poulenc, op een tekst van dichter Apollinaire, de 'Song from Home' van de Franse sopraan Sandrine Piau.
A Song From Home 5: Martin
In deze video deelt de Zuid-Afrikaanse bariton Martin Mkhize zijn 'Song from Home': een liefdesaria van het personage van Nelson Mandela uit de Zuid-Afrikaanse opera 'Madiba: The African Opera'.
Song from Home 6: Lilian
De laatste 'Song from Home' is van de Nederlandse sopraan Lilian Farahani. Zij zingt het 'Stekelvarkentjes Wiegenlied' van Annie M.G. Schmidt en Paul Christiaan, onder begeleiding van pianist Henry Kelder.