Opera Sessions: La bohème in VondelCS

Opera Sessions in VondelCS: La bohème - 30 november 2017 van 20:00 t/m 21:00 uur

Maar heel weinig opera's worden zo vaak uitgevoerd als La bohème. Tijdens Opera Sessions kom je op een toegankelijke en speelse manier meer te weten over deze opera. Het is ogen dicht, oren open en laat het drama maar binnenkomen. Calmer Roos is de operagids van de avond, hij vertelt, speelt voor en laat bijzondere, geestige en ontroerende fragmenten horen. En als het goed uitpakt, zit je als toehoorder uiteindelijk helemaal in de opera nog voordat je deze gezien hebt.  

Deze keer is La bohème aan de beurt - vanaf 1 december te zien en te horen in Nationale Opera & Ballet. Deze publiekslieveling van de toen nog jonge Giacomo Puccini oefent al meer dan een eeuw een magische werking uit op het publiek. Opera Sessions geeft daarvan alvast een voorproefje. 

Tijdens Opera Sessions wordt er antwoord gegeven op de volgende zaken:

– Hoe krijgt Puccini ons te pakken? Wat zijn zijn middelen, en hoe kruipt hij in je hoofd met zijn muziek?

– Waarom moeten vrouwen met minnaars toch altijd dood in negentiende-eeuwse opera’s? 

– Hoe vero (waar) was het verismo van Puccini eigenlijk? De geliefde karakters bestaan in drie werelden: in de opera, in de roman en in het echt. We zien hoe de bitterste kanten van de Parijse demi-monde van 1840, de sociale frictie en de economisch gedreven semi-prostitutie in de opera worden weggepoetst.

Tickets zijn te koop voor € 6,-

Locatie: VondelCS – Vondelpark 3 Amsterdam
Datum: donderdag 30 november
Tijd: 20:00 - 21:30 uur