Holland Festival zoekt 80 amateurzangers

Ben jij een gevorderde amateurzanger, hou je van opera en heb je altijd al willen optreden tijdens het Holland Festival? Dan is het Holland Festival op zoek naar jou! 

Octavia. Trepanation is een spectaculaire nieuwe opera over revolutie en tirannie die tijdens het komende festival in première gaat. De jonge Russische componist Dmitri Kourljandski schreef de muziek, met een belangrijke rol voor het koor. Daarvoor wil hij graag werken met enthousiaste en fitte amateurzangers. Zij kruipen in de rol van soldaat in een groot terracottaleger – uiteraard met bijpassende kostuums. We staan ook open voor enthousiaste figuranten die wellicht geen of weinig zang en/of koorervaring hebben, maar bijvoorbeeld wel een muzikaal gehoor.
 
Praktisch
Tijdens een aantal repetitieavonden en -weekends in Amsterdam zul je onder leiding van Dmitri zowel de muziek als de bewegingen instuderen. Niets ingewikkelds, maar het kost wel wat tijd. Uiteraard wordt voor eten en drinken gezorgd, en is indien nodig een reiskostenvergoeding beschikbaar. In juni vinden de uitvoeringen van Octavia plaats in Muziekgebouw aan ’t IJ. Het belooft één van de hoogtepunten van het festival te worden. Als dank voor je deelname krijg je twee T-shirts, twee vrijkaarten voor de generale repetitie en natuurlijk een onvergetelijke ervaring in een professionele operaproductie!
 
Meer informatie
Enthousiast? Meer informatie & aanmelden kan via: hollandfestival-oproep