De Nationale Opera zoekt Online Creatives

Opera is de rijkste kunstvorm die er bestaat en verbindt muziek met vorm, drama, film en mode. Aan een productie gaan jaren van voorbereiding vooraf, waarbij zowel voor als achter de schermen honderden mensen meewerken. De te gebruiken kostuums, decors en rekwisieten worden in de ateliers van Nationale Opera & Ballet grotendeels met de hand gemaakt en op het podium staan de beste solisten én het beste operakoor van de wereld.

Om al deze rijkdom te laten zien is De Nationale Opera op zoek naar:

Online Creatives

We dagen jou uit om jouw visie op opera te delen met de wereld en een concept te pitchen rondom het thema opera. Het mag van alles zijn: een film, een animatie, een game, een podcastserie etc. Jouw idee wordt beoordeeld op de volgende punten:

  • Het is gerelateerd aan (de wereld van) opera
  • Het eindresultaat is online te delen
  • Het dient in 2017 te worden opgeleverd

Je mag gebruik maken van de faciliteiten van het theater. Zo beschikken we over audio- en videoopnameapparatuur, licht en montagecomputers met software. Daarnaast hebben we een rijk archief vol video- en audioregistraties van onze producties en van het werk dat wij verrichten achter de schermen. Indien nodig kun jij toegang krijgen tot dit archief en repetities bijwonen of achter de schermen filmen.

Het eindresultaat wordt gedeeld op de social mediakanalen en/of website van Nationale Opera & Ballet. Daarnaast kan het ook voor andere (online) promotionele doeleinden worden ingezet.

Voor je project is een budget tussen de €2000,- en €4000,- beschikbaar dat kan worden besteed aan manuren en huur van extra apparatuur.

Stuur voor 1 maart een email naar pitch@operaballet.nl met daarin de volgende bijlagen:

  • je idee + motivatie (max. 1 A4)
  • een cv
  • showreel of portfolio

Alle ideeën worden vertrouwelijk behandeld. Uiteraard gaan we er niet mee aan de haal zonder jouw toestemming, al kan het natuurlijk voorkomen dat een idee van jou erg lijkt op dat van een ander.

Halverwege maart worden de personen met de beste ideeën uitgenodigd voor een presentatie. De geselecteerde projecten kunnen vanaf april gerealiseerd worden.