DANIEL MONTERO REAL AMBASSADEUR TERRE DES HOMMES

Vrijdag 16 december 2017, presenteerde Terre des Hommes bij Het Nationale Ballet in Amsterdam hun nieuwe ambassadeur: Daniel Montero Real. Daniel, danser bij Het Nationale Ballet zal zich inzetten om Terre des Hommes, als kinderrechtenorganisatie en expert in uitbuitingssituaties, verder op de kaart te zetten. Hij was diep geraakt door het project Sweetie en de impact hiervan. Het virtuele tienjarige Filipijnse meisje Sweetie ontmaskerde duizend daders van webcamseks met kinderen.Terre des Hommes benaderde hiermee het probleem via de kant van de dader met een nepprofiel. De ernst van de problematiek maakte grote indruk op de danser en maakte dat hij voelde dat hij zich wilde inzetten voor de kinderrechtenorganisatie.

Daniel Montero Real wil graag zijn danstalent en bekendheid als danser van Het Nationale Ballet inzetten om het werk van Terre des Hommes te ondersteunen. Zijn wens is het om met kinderen te kunnen dansen, zodat zij een manier vinden om zich te uiten en hun trauma’s te verwerken. Daniel: “Als kind liep ik tegen obstakels aan, maar geen muren. Ik heb mijn dromen uit laten komen, omdat ik het kan. Ik wil dat elk kind in de wereld dromen kan hebben en mogelijkheden heeft om die dromen uit te laten komen. Ik wil dat ze in een wereld leven waar mogelijkheden mogelijk zijn.”

Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, is trots dat één van zijn dansers zich in gaat zetten voor kinderen die uitgebuit worden. Brandsen: “Ik ben blij dat Daniël verantwoordelijkheid neemt om uit zijn bubble te stappen. Dat zeggen we ook altijd bij Het Nationale Ballet: De wereld is groter dan alleen het toneel. Dans brengt vreugde, maar we staan midden in de maatschappij. Daniël is 22 en hij komt op voor jonge mensen. Hij heeft een boodschap van hoop en mogelijkheden, in een wereld waar veel kinderen dat niet hebben. En hij doet het op zijn eigen initiatief, dat vinden wij heel mooi.”

Ook Sander Hanenberg, marketingmanager bij Terre des Hommes is eveneens verheugd: “Met Daniel hebben we wederom een sterke ambassadeur erbij die een brug slaat naar de wereld van de dans en hopelijk in de toekomst ook via deze kunstvorm kan werken met kinderen.”

Daniel Montero Real, korte biografie
Daniel Montero Real (Santander, Spanje) begon met ritmische gymnastiek op negenjarige leeftijd. Toen hij elf werd ging kreeg hij zijn eerste balletles. Hij verliet zijn familie op vijftienjarige leeftijd om te studeren aan de Royal Conservatoire of Madrid, gevolgd door drie jaar aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.mIn september 2013 werd Daniël lid van de Junior Company van Het Nationale Ballet, het gezelschap voor jonge toptalenten. Een jaar later werd hij aangenomen bij Het Nationale Ballet als élève en in 2015 werd hij bevorderd tot het corps de ballet.

Foto: Oscar Timmers