Carré's 'Avond van de Balletmuziek' gepresenteerd door Igone

Igone de Jongh presenteert op vrijdagavond 4 november de eerste editie van de Avond van de Balletmuziek in Koninklijk Theater Carré.

Tijdens de Avond van de Balletmuziek op 4 november worden bekende balletmuziekstukken uit onder andere Het Zwanenmeer en De Notenkraker ten gehore gebracht door Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe. De avond wordt omlijst met dans door Nederlands grootste dansgezelschappen Het Nationale Ballet, Scapino Ballet en Introdans. Doordat Het Balletorkest in de piste van Carré zit en het publiek hen omringt, wordt een bijzondere, intieme setting gecreëerd.

Igone de Jongh, eerste soliste bij Het Nationale Ballet: “Ik vind het geweldig om deze avond te mogen presenteren. Het wordt een avond vol prachtige muziek gecombineerd met dans op topniveau. Ik ben blij dat de muziek en het orkest, een belangrijk maar soms onderbelicht onderdeel van iedere choreografie en voorstelling, nu extra in de schijnwerpers staan.”     

Igone de Jongh
Igone de Jongh (Haarlem) is in 1996 als aspirant begonnen bij Het Nationale Ballet. In zeven jaar tijd heeft ze alle rangen doorlopen; al op 24-jarige leeftijd, in 2003, promoveerde ze tot eerste soliste.
Igone werd opgeleid aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en The Royal Ballet School in Londen. Al tijdens haar opleiding won ze de Arnold Haskell Award. In 2002 ontving ze de Aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds ’79 en een jaar later de Alexandra Radius Prijs (2003). Tijdschrift Dance Europe plaatste haar in 2012 in de internationale dansers-top 100.  Afgelopen september vierde zij haar 20-jarig jubileum bij Het Nationale Ballet.  

Credits: Alique