Bewogen Bewegen: livestream van de opera vanuit het Stedelijk

Het Stedelijk Museum en De Nationale Opera presenteren ter gelegenheid van een retrospectief over Jean Tinguely*, die bekend staat om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances, een nieuw geschreven opera: Bewogen Bewegen.

Muziektheatermaker en regisseur Marcel Sijm liet zich voor deze opera inspireren door het universum van Dick Raaijmakers, een Nederlandse componist-theoreticus en tijdgenoot van Tinguely, die op elektro-akoestische wijze met de concepten stilstand en beweging speelt.

In de voorstelling is een speciale rol weggelegd voor de cameraman. Hij zal daadwerkelijk deel uitmaken van de voorstelling en via een livestream kun je als toeschouwer op facebook.com/DeNationaleOpera zijn ervaringen meebeleven! Een wel heel bijzondere manier om bij de voorstelling aanwezig te zijn, zeker nu de voorstelling blijkt te zijn uitverkocht en 'in real live' bijwonen dus niet meer mogelijk is.

UITVERKOCHT: nog wél via de livestream op FACEBOOK 'bij te wonen'!

Datum: vrijdag 30 september 2016

Aanvang: 19.30

Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum

Concept: Marcel Sijm
Muziek: Oene van Geel en Bram Stadhouders
Zang: Rosina Fabius, Oscar Verhaar en Alexander de Jong
Dramaturgie: Jappe Groenendijk
Productie: Eva van Dieën

* Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk Museum Jean Tinguely – Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland (1 okt 2016 – 5 mrt 2017).

Meer informatie over de tentoonstelling:

jean tinguely - machinespektakel

Foto: Jean Tinguely, Gismo, 1960. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Fotograaf: Gert Jan van Rooij, c/o Pictoright Amsterdam, 2016