Junior Company danst in Spanje

Junior Company op tournee

De jonge dansers treden van 20 tot en met 30 oktober vijf keer in Spanje op: in Vitoria-Gasteiz, in Murcia, Alicante, San Cugat en Alcobendas. Er wordt een gevarieerd programma gedanst, met klassiek romantisch, moderne klassiek en hedendaags werk.

Onder meer is er No time before time te zien, een werk van choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company, Ernst Meisner. Hij maakte No Time Before Time voor de dansers van de Junior Company. Het bruisende, energieke werk op het gelijknamige muziekstuk van Alexander Balanescu is hen op het lijf geschreven: jonge mensen staan op de drempel tussen jeugd en volwassenheid, in de spannende leeftijd tussen achttien en begin twintig. Bij het maken van dit werk was er tijdens de repetities veel ruimte voor experiment en input van de dansers van de Junior Company zelf; zo werd deze choreografie voor, met en over hen, er ook een van henzelf.
 

Tourneeprogramma

         Le Corsaire (pas de trois) – Joseph Mazilier

         Embers – Ernst Meisner

         Ballet 101 – Eric Gauthier

         Blink – Juanjo Arques

         Autumn Haze – Rudi van Dantzig

         Trois Gnossiennes – Hans van Manen

         No time before time – Ernst Meisner

 

Junior Company

De Junior Company ging op 1 augustus 2013 van start. De groep bestaat dit seizoen uit 13 jonge talenten, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Met de Junior Company wordt een brug geslagen tussen de professionele dansopleiding en het professionele gezelschap: de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en Het Nationale Ballet.

Foto: Altin Kaftira