Pierre Audi directeur van De Nationale Opera tot september 2018

Over twee seizoenen zal Pierre Audi na precies 30 jaar zijn functie als directeur van De Nationale Opera neerleggen. Het Franse ministerie van cultuur maakte vandaag bekend dat Audi per september 2018 wordt benoemd tot algemeen directeur van het prestigieuze Festival d'Aix-en-Provence. Het jaarlijkse festival in de Franse plaats Aix-en-Provence presenteert opera’s en concerten.

Jean-François van Boxmeer, voorzitter van de Raad van Toezicht van Nationale Opera & Ballet:
“Pierre Audi is van onschatbare waarde voor De Nationale Opera, de kunstvorm opera, de cultuur in de stad Amsterdam en Nederland. Wij zijn zeer trots op wat Pierre Audi heeft bereikt en we feliciteren hem van harte met zijn benoeming bij Festival d’Aix-en-Provence.”

Els van der Plas, algemeen directeur van Nationale Opera & Ballet:
“Pierre heeft zich op het moment dat hij weggaat 30 jaar gegeven aan De Nationale Opera en wij hebben daar als gezelschap, als organisatie en als bezoekers de artistieke vruchten van kunnen plukken. De sterke nationale en internationale positie van De Nationale Opera is primair zijn verdienste. Wanneer Pierre in 2018 vertrekt, laat hij het gezelschap in blakende gezondheid achter.”

Komende twee seizoenen zal Pierre Audi aanblijven als directeur van De Nationale Opera. Hij blijft als regisseur verantwoordelijk voor de cyclus Licht (componist: Karlheinz Stockhausen), een project dat nog in ontwikkeling is in samenwerking met het Holland Festival en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Audi zal zijn directeurschap van Festival d’Aix-en-Provence combineren met het artistiek directeurschap van Park Avenue Armory in New York.

 

Beeld: Sarah Wong