MARC ALBRECHT VERLENGT CONTRACT

Chef-dirigent Marc Albrecht verlengt zijn contract als chef-dirigent met De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest tot en met seizoen 2019-2020. Dit maakte Marc Albrecht samen met Els van der Plas (algemeen directeur Nationale Opera & Ballet), Pierre Audi (directeur van De Nationale Opera) en Rob Streevelaar (algemeen directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest) zaterdag 7 mei bekend voorafgaand aan de première van de opera Don Giovanni in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

De van oorsprong Duitse dirigent Marc Albrecht (1964) is sinds 2011 chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en De Nationale Opera. Sinds de oprichting in 1985 is het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest de vaste orkestpartner van De Nationale Opera. Recentelijk maakte Marc Albrecht diepe indruk met de opera’s Der Schatzgräber, in december 2014 onderscheiden met een Edison Klassiek, Der Rosenkavalier, die in 2015 door zowel De Volkskrant als Trouw met vijf sterren werd beloond, en Lohengrin.

Bij De Nationale Opera dirigeert Albrecht in seizoen 2016-2017 de opera Parsifal van Wagner en Wozzeck van Berg. Bij het Nederlands Philharmonisch Orkest dirigeert hij in Het Concertgebouw onder andere Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninoff (oktober 2016), Symfonie nr. 5 van Bruckner (november 2016), Symfonie nr. 3 van Brahms (februari 2017) en Symfonie nr. 9 van zijn geliefde Mahler (juni 2017).

De pers laat zich regelmatig lovend uit over Albrecht. Zo roemde George Loomis van de New York Times de bijdrage van Marc Albrecht aan de opera Gurre-Lieder in september 2014: ‘Marc Albrecht’s masterful conducting of the Netherlands Philharmonic emphasizes not just the score’s decibel level but also exquisite, chamber-like details’.

Foto v.l.n.r.: Maria Mennen, Rob Streevelaar, Marc Albrecht, Pierre Audi en Els van der Plas
Credits: Hans van den Bogaard