Nationale Opera & Ballet lanceert pagina op Google Cultural Institute

Tijdens het Open Huis werd onze pagina op het Google Cultural Institute gelanceerd door Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf nu is ons theater 24 uur per dag digitaal te bezoeken. Volg een interactieve tour achter de schermen, bekijk de mooiste video’s en ontdek de geheime plekken van het theater.

Bekijk de pagina

Google Cultural Institute is onderdeel van Google en biedt musea, theaters en andere culturele instellingen de mogelijkheid hun collecties, archieven en ander materiaal online te ontsluiten.

Via Google Cultural Institute kunnen mensen wereldwijd kennis maken met onze kunstvormen en kunnen we laten zien welke bijzondere ambachten in ons huis worden beoefend. Daarnaast biedt het uitzonderlijke kansen voor onze educatieprojecten.Gebruikers kunnen online meer leren over opera, ballet en onze ambachten via tentoonstellingen, een interactieve rondleiding en videomateriaal. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen tentoonstellingen samenstellen met het door ons beschikbaar gestelde materiaal.

Google Cultural Institute is pas net beschikbaar voor de podiumkunsten. Wij zijn het eerste theater dat bezoekers zo uitgebreid en interactief de wereld achter de schermen laat zien.