Dance for Health: ‘Mag ik deze dans van u?’

Wereldwijd hebben circa 10 miljoen mensen de ziekte van Parkinson. En dan is niets meer vanzelfsprekend. Voor hen gaan dagelijkse dingen als lopen, eten, tandenpoetsen of schrijven niet altijd gemakkelijk. Dansen is dan het laatste waar je als parkinsonpatiënt aan denkt. Toch helpt dans juist om je weer even sterk en vrij te voelen. Met de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’ wil Dance for Health graag laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen.

Met deze campagne wordt toegewerkt naar een live performance tijdens Wereld Parkinson Dag op 11 april. Dan is niemand patiënt en zijn we allemaal dansers in het beroemde Zwanenmeer! Live op het toneel of virtueel in een speciale dance video. Dance for Health wil graag zoveel mogelijk mensen (met of zonder Parkinson) mee laten dansen, live tijdens het event op 11 april of als onderdeel van een virtuele dansvoorstelling. Dus dans mee!

Het Zwanenmeer van Tsjaikovski wordt gedanst op de muziek van Het Balletorkest met dirigent Matthew Rowe, opgenomen tijdens een optreden van Het Nationale Ballet.

Kijk voor meer informatie op magikdezedansvanu