Home

Peter Sellars

Regisseur

PETER SELLARS (regie) staat bekend om zijn innovatieve interpretatie van klassieke werken uit westerse en niet-westerse culturen.

De Amerikaanse regisseur leidde onder meer de Boston Shakespeare Company, American National Festival, het Los Angeles Festival, Adelaide Festival, het Venice Biennale International Festival of Theater en het Weense New Crowned Hope. Daarnaast was hij te gast bij onder meer de Lyric Opera of Chicago, de Opéra national de Paris, de San Francisco Opera, Santa Fe Opera, en de festivals van Glyndebourne en Salzburg. Peter Sellars begon zijn samenwerking met Kaija Saariaho in 2000 met L’amour de loin. Verder werkte hij met John Adams voor diens Nixon in China, The Death of Klinghoffer, El Niño, Doctor Atomic, A Flowering Tree en The Gospel According to the Other Mary. Peter Sellars ontving onder meer de Erasmusprijs voor zijn bijdrage aan Europese cultuur en de Polar Music Prize. Hij is als docent ‘World Arts and Cultures’ verbonden aan de University of California in Los Angeles.

DNO-producties: Nixon in China, Pelléas et Melisande, Oedipus RexlPsalmensymfonie, The Rake’s Progress, Bijbelse stukken en Doctor Atomic

Foto: Ruth Walz