De nationale opera haalt ruim €25.000 op voor kidsrights

Op woensdag 20 januari maakte Els van der Plas, algemeen directeur van Nationale Opera & Ballet, bekend dat bezoekers van De Nationale Opera een bedrag van 25.772,85 euro hebben gedoneerd voor de organisatie KidsRights. Er werd gecollecteerd na afloop van de voorstellingen van de opera Hänsel und Gretel in december. De opera Hänsel und Gretel is gebaseerd op het sprookjesverhaal Hans en Grietje en gaat over twee kinderen in moeilijke omstandigheden. In de enscenering van regisseur Lotte de Beer raakte de voorstelling aan de actuele realiteit van kansarme kinderen. Op initiatief van Lotte de Beer werd besloten tot een collecte voor de organisatie KidsRights. Lotte de Beer: 'In mijn regie van Hänsel und Gretel is het de kracht van de fantasie van kinderen die hen uit de vreselijke situaties redt. Het geeft een uitweg, een mogelijkheid om even te vluchten van de realiteit. Dat maakt kinderen zo sterk. Juist die kinderlijke overlevingsdrang staat centraal bij KidsRights, een Nederlandse kinderrechtenorganisatie die opkomt voor de positie van zeer kwetsbare kinderen waar ook ter wereld en die hun rechten promoot en ondersteunt.'

KidsRights gelooft in een wereld waarin alle kinderen toegang hebben tot hun rechten waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. KidsRights ziet kinderen als changemakers die de wereld in beweging kunnen brengen. De stichting faciliteert kinderen daarbij door hen een stem te geven en bij het uitvoeren van hun acties. KidsRights vraagt aandacht voor kinderrechten met als doel deze te verbeteren. Om inzichten te krijgen in de status van kinderrechten wordt er regelmatig onderzoek gedaan. Daarnaast financiert de stichting lokale projecten gericht op het verbeteren van kinderrechten en stimuleren van kinderparticipatie.

Foto (Hans van den Bogaard): Kinderombudsman en voorzitter KidsRights Marc Dullaert, KidsRights ambassadeurs Erik Vogel en Caroline de Bruijn en algemeen directeur Nationale Opera & Ballet Els van der Plas.