Opera Gala 6 november vanuit huis ‘bij te wonen’

Goed nieuws voor allen die vrijdag 6 november niet in de gelegenheid zijn het Opera Gala ter ere van 50 jaar De Nationale Opera bij te wonen. ‘Thuisblijvers’ kunnen het Opera Gala via een live-stream van ‘The Opera Platform’ volgen vanaf 20.00 uur.

Robert Carsen regisseert het Opera Gala dat bestaat uit een verrassingsprogramma gebaseerd op de rijke historie van de 50-jarige De Nationale Opera.

Met onder meer: solisten Eva Maria Westbroek, Violeta Urmana, Sabine Devieilhe, Eleonora Buratto, Adrianne Pieczonka, Thomas Oliemans en Paolo Fanale; een ensemble van Nederlandse zangers, met onder andere Lenneke Ruiten, Judith van Wanroij, Florieke Beelen en Roger Smeets en de Italiaan Giovanni Battista Parodi, zingt de finale uit de tweede akte van Le nozze di Figaro; dirigenten Marc Albrecht en Tan Dun; het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest, het Koor van De Nationale Opera en vier dansers van Het Nationale Ballet met een choreografie van Krzysztof Pastor, speciaal ter gelegenheid van het Gala gecreëerd.

Door omstandigheden zijn de eerder aangekondigde zangers Charlotte Margiono en Luca Pisaroni, helaas niet in staat tijdens het Opera Gala op te treden.

livestream-opera-gala

Meer informatie over het gala: Opera Gala