Laaiend enthousiaste recensies over La Dame aux Camélias

Afgelopen vrijdag ging het intense balletdrama La Dame aux Camélias van choreograaf John Neumeier in première. De pers is laaiend enthousiast! Het danskoppel Marijn Rademaker en Igone de Jongh wordt uitbundig geprezen om hun topprestaties. Ook eerste soliste Anna Tsygankova wordt 'weergaloos' genoemd. De recensent van de Telegraaf roept het ballet nu al uit tot publiekslieveling. Zie hieronder de persquotes van onder andere De Volkskrant, Het Parool en De Telegraaf.

"Met hun inleving en briljante techniek doen Igone de Jongh en Marijn Rademaker Dumas’ verhaal regelmatig vergeten. De highlights zijn de vier grote duetten voor Marguerite en Armand (…) In alles zit een emotioneel geladen energie, een bezieling, een schwung die modern aanvoelt. Ook aan het acteerwerk zie je dat deze dansers niet veinzen maar zijn."
- De Volkskrant, Mirjam van der Linden – 4 sterren

"(…) dit wordt een publiekslieveling. Het is vooral de prachtige lyriek in de duetten tussen Marguerite en Armand die telkens een snik doet opkomen. De intensiteit van hun passie is overdonderend. Anna Tsygankova (…) is weergaloos. Gekoppeld aan haar precisie en betoverende elegantie is zij inderdaad de gedroomde Marguerite. James Stout betoont zich een trefzekere dienende partner, maar is ook aandoenlijk als verliefde jongen (…) de aankleding, van de ravissante kostumering tot de ingetogen decors, was om door een ringetje te halen."
- De Telegraaf, Bertjan ter Braak -  4,5 sterren

"Zeldzaam echt drama. Het Nationale Ballet overtreft zichzelf in zijn nieuwste productie La Dame aux Camelias. Alles klopt aan dit ballet dat choreograaf Jonh Neumeier al in 1978 maakte (…) Dat het dansgezelschap technisch tot de internationale top behoort mag inmiddels algemeen bekend zijn, maar in dit ballet laat de groep ook zijn grote kracht zien – en vooral voelen – in het overbrengen van emoties. La Dame aux Camelias is een ballet dat diep ontroert."
- Noordhollands Dagblad, Nanska van de Laar

"Het daverende applaus dat Marijn Rademaker en Igone de Jongh in ontvangst mochten nemen na afloop van La Dame aux Camelias, was verdiend. De bewondering gold niet alleen hun fysieke topprestaties (…) Maar Rademaker en De Jongh overtuigden vooral als liefdeskoppel. Hun inleving in de gedoemde romance tussen de courtisane Marguerite en de welgestelde jongeman Armand spat zo authentiek van het podium, dat het de melodramatische vertelling ver overstijgt."
- Het Parool, Fritz de Jong – 4 sterren

"De romantiek straalt ervan af (…) De prachtige en oprechte vertolking van het overweldigende verdriet bij de leidende vrouw, hier vertolkt door Igone de Jongh, trekt het publiek mee. Elke beweging is perfect en wordt bekrachtigd door de blonde Marijn Rademaker, die zijn partner feilloos lijkt aan te voelen."
-Theaterkrant.nl, Charlotte Schultz – 4 sterren