International Classical Music Award voor DVD 'Kitesj'

De dvd van de DNO-productie The Legend of the Invisible City of Kitezh heeft een International Classical Music Award in de wacht gesleept. De award wordt op 28 maart 2015 uitgereikt tijdens een award ceremonie in de Bilkent Hall in Ankara. De opera werd uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met solisten en het Koor van De Nationale Opera onder leiding van chef-dirigent Marc Albert.

De International Music Awards - voorheen de Cannes Classical Awards - worden sinds 2011 uitgereikt. De jury bestaat uit critici van gezaghebbende magazines als Opera magazine, Crescendo, Musik & Theater en Scherzo, en radioprogramma’s wereldwijd. Na Cannes, Nantes, Milaan en Warschau vindt de ceremonie dit jaar in Ankara in Turkije plaats.

De legende van de onzichtbare stad Kitesj (1907) is een opera van de Russische componist Nikolai Rimsky-Korsakov. De opname van de DNO-productie in de regie van Dmitri Tcherniakov werd in februari 2012 gemaakt in Nationale Opera & Ballet en begin 2014 uitgebracht op het label Opus Arte.

In 2013 won De Nationale Opera de International Opera Award voor beste nieuwe productie met De legende van de onzichtbare stad Kitesj.

Trailer dvd 'Kitesj'