Michaela DePrince gast op TEDxAmsterdam 2014

Michaela DePrince, danseres bij Het Nationale Ballet, is een van de sprekers tijdens TEDxAmsterdam 2014. Onlangs maakte de organisatie de eerste lijst met sprekers bekend. Deze jaarlijkse inspiratieconferentie voor denkers en doeners vindt plaats op vrijdag 28 november 2014 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het thema van de zesde editie van TEDxAmsterdam is Somewhere in Time.

Michaela DePrince
Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding overlijdt, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Ze lijdt aan de huidziekte Vitiligo en de witte vlekken op haar huid leveren haar de titel ‘duivelskind’ op. Ze wordt door de leiding van het weeshuis verwaarloosd en mishandeld, en moet vechten voor haar leven.
Als Michaela min of meer per toeval door een Amerikaans echtpaar wordt geadopteerd, heeft ze maar één wens: balletles. Michaela blijkt een natuurtalent te zijn en danst zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top.
Michaela voegde zich in augustus 2013 bij de gloednieuwe Junior Company van Het Nationale Ballet. Na een succesvol jaar trad ze met ingang van augustus 2014 toe tot het Nationale Ballet in de rang van élevè. Afgelopen september verscheen haar autobiografie Ze noemden me duivelskind bij uitgeverij Mistral.

TEDxAmsterdam
TEDxAmsterdam organiseert sinds 2009 jaarlijks de Nederlandse editie van de beroemde inspiratieconferentie in de Verenigde Staten. Denkers, doeners en een groot publiek komt samen met één doel: Ideas Worth Spreading. Tijdens de conferentie geven innovatieve denkers korte presentaties van maximaal 18 minuten, rondom een centraal thema. Sinds 2010 vindt TEDxAmsterdam plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het evenement is enkel toegankelijk op uitnodiging. Op dezelfde avond vinden er viewing parties plaats waarmee op andere locaties via HD livestream het programma van TEDxAmsterdam kan worden gevolgd en zijn de presentaties na afloop terug te vinden op de site van TEDxAmsterdam.

Bekijk de lijst met gastsprekers op TEDxAmsterdam 2014.