Twee nominaties Edison Klassiek

Twee cd’s van De Nationale Opera (DNO) zijn genomineerd voor de Edison Klassiek in de categorie opera. Het gaat om live-registraties van de wereldpremière van Manfred Trojahns opera Orest en de opera Der Schatzgräber van Franz Schreker. Beide producties stonden onder leiding van Marc Albrecht, chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO), die voor deze beide producties plaatsnam in de orkestbak van Nationale Opera & Ballet.

De nominaties vormen een bekroning op de jarenlange succesvolle samenwerking tussen De Nationale Opera, het Nederlands Philharmonisch Orkest en hun beider chef-dirigent Marc Albrecht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is als vaste partner van De Nationale Opera gespecialiseerd in opera en draagt in belangrijke mate bij aan de hoge muzikale kwaliteit van de avontuurlijke programmering van DNO. Het NedPhO begeleidt per seizoen een groot deel van de operaproducties in Nationale Opera & Ballet.

Eerder verscheen op het label New Arts International reeds een zeer succesvolle live cd-registratie van de DNO-productie van Richard Strauss’ opera Elektra, eveneens met het NedPhO onder leiding van Marc Albrecht. De Nationale Opera onderhoudt met New Arts International een langjarige samenwerking. In de tokeomst volgen meer live-registraties van DNO-producties.

Nominaties Edison Klassiek 2014

Koop Der Schatzgraber in de webshop