Nationale Ballet scoort in 'Critics' Choice'

Twee producties van Het Nationale Ballet: Romance en Midzomernachtsdroom, zijn opgenomen in de lijst van respectievelijk Best World Premiere en Best Revival.  Voor Romance, deel uitmakend van het programma Dutch Doubles, kreeg choreograaf Ton Simons onlangs de Zwaan voor beste dansproductie. Midzomernachtsdroom was te zien in het programma Fairytales.

Drie dansers van Het Nationale Ballet, de eerste solisten Maia Makhateli en Isaac Hernández, recent winnaar van de Alexandra Radius Prijs, en Young Gyu Choi, tweede solist bij het gezelschap, staan vermeld in de categorie Outstanding Dancer.

Gastchoreograaf en voormalig danser bij Het Nationale Ballet, Juanjo Arques, ontvangt een vermelding in de categorie Names to watch.

De Critics' Choice is samengesteld door een vijftienkoppige jury van redacteuren van Dance Europe, aangevuld met internationale gastjuryleden. Elk jurylid stelde persoonlijk een lijst samen van beste dansers, gezelschappen, aanstormende talenten en wereldpremières en hernemingen in het afgelopen dansseizoen.

Dance Europe