Nominatie Zwaan voor Romance

De nominaties voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2013-2014 zijn Romance van Het Nationale Ballet, O o o o o o van Giulio D’Anna, Blind spot van Scapino Ballet Rotterdam en Shirokuro van Nbprojects. Volgens de jury blinkt de voorstelling uit ‘in een eenvoud die de hand van een meester verraadt’. Romance maakte deel uit van het programma Dutch Doubles en is een choreografie van Ton Simons.

De Zwanen zijn de belangrijkste Nederlandse dansprijzen en worden uitgereikt tijdens de live NTR-uitzending van de Nederlandse Dansdagen op 5 oktober in Maastricht. Igor Podsiadly, Marne van Opstal en Uri Eugenio zijn genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie.

De VSCD Dansjury 2014, tevens de redactie van Festival de Nederlandse Dansdagen, bestaat uit voorzitter Anita van Dolen (dansprogrammeur Stadsschouwburg Amsterdam/Julidans), Peggy Olislaegers (directeur Nederlandse Dansdagen), Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof), Hildegard Draaijer (artistiek leider DOX), Dave Schwab (dansprogrammeur Rotterdamse Schouwburg), Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands), Liesbeth Wildschut (lecturer Theatre and Dance Studies, Universiteit Utrecht) en Nada Mounzer (redacteur NTR).