Het Nationale Ballet in ‘Homebody’

Homebody is een bijzondere mix van toneel, muziek en spectaculaire dans door een opvallende groep van theatermakers: Het Nationale Ballet, Noord Nederlands Toneel, de Stadsschouwburg Amsterdam, muzikantenlaboratorium Kytopia en ODD Continent.

Solisten van Het Nationale Ballet delen het podium met operazangers en muzikanten in een choreografie van Alexandra Radius Prijs-winnaar en Nationale Ballet-solist Remi Wörtmeyer. Colin Benders, ook bekend als Kyteman, componeert speciaal voor Homebody nieuwe muziek.

Actrice en Gouden Kalf-winnares 2013 Monic Hendrickx speelt een huismus, een ‘homebody’. Ze slijt een onopvallend bestaan maar verlangt naar romantiek en avontuur in een ver exotisch land. Ze staat op het punt de reis van haar leven te maken, een reis die tegelijk de ondergang zal betekenen van haar familie. Homebody is een aangrijpend verhaal over volwassen worden, dat is gebaseerd op het toneelstuk van Pulitzer Prijs-winnaar Tony Kushner, de man die onder meer Angels in America schreef.

Regie en libretto:
Malcolm Rock, naar een toneelstuk van Tony Kushner

Muziek:
Colin Benders

Muzikale arrangementen:
Kobi Arditi

Choreografie:
Remi Wörtmeyer

Spelers/dansers:
Monic Hendrickx, Casey Herd, Suzanna Kaic, Alistair Shelton-Smith, Jeroen de Vaal en Nadia Yanowsky

Plaats:
Stadsschouwburg Amsterdam

Data:
Donderdag 18 en vrijdag 19 september 2014

Toegang:
€ 10 - € 35

Tickets:
Stadsschouwburg Amsterdam
Telefonisch boeken: (020) 624 23 11
Online boeken

Meer informatie:
oddcontinent.com