Dans 101

Een actieve kennismaking met de kunstvorm Dans

Dans

Dans is de kunst van het bewegende lichaam. Maar niet iedere beweging is dans. Beweging wordt pas dans als de danser met die bewegingen iets wil uitbeelden. Daarvoor ordent een choreograaf de danspassen en bewegingen in tijd en ruimte.

Ruimte, tijd en kracht

In deze workshop maken de leerlingen kennis met de drie basiselementen van dans: ruimte, tijd en kracht. Ze ervaren dat de opstelling van de dansers in de ruimte van invloed is op de betekenis van de dans.

Bewegen, dansen, maken

De leerlingen kruipen in de huid van zowel de choreograaf als de danser. Ze werken met elementen als tempo, ritme en herhaling. Ze ontdekken dat een danspas die met veel kracht uitgevoerd wordt een andere betekenis kan krijgen wanneer deze met minder spierspanning gedanst wordt. Aan het eind van de workshop presenteren de leerlingen aan elkaar een korte, zelfgemaakte choreografie.

NB

Deze workshop biedt een ideale kennis- making met dans en sluit aan bij het nieuwe CKV-programma. Er wordt gebruik gemaakt van Sensorium toolkit voor dans, ontwikkeld door ICK Amsterdam. De workshop wordt aangeboden zonder aansluitend voorstellingsbezoek en is te boeken op doordeweekse dagen tijdens schooluren. De workshop 'Dans 101' kan zowel in Nationale Opera & Ballet als op school gegeven worden.

Praktische informatie

Voor: VMBO/HAVO/VWO
Wanneer: in overleg
Duur: circa 2 uur
Kosten: €10 per leerling
Kleding: neem trainingskleren mee of trek ze vast aan

Inschrijven